Manuel van den Ouden > WEBBLOG > History > Het ontstaan van Wind of Revival
  • Geplaatst door: Manuel

Het ontstaan van Wind of Revival

Een lied produceren is een heel proces, dat heb ik de afgelopen maanden wel geleerd. Van de zomer heb ik samen met Jan Veldman, Michaël van Veen en Nico van Leeuwen mijn eigen lied genaamd ‘Wind of Revival’ opgenomen. In het najaar heeft Aris van Nes daarbij nog de toetsen ingespeeld. Het resultaat kun je vanaf nu beluisteren via Churchbook of YouTube.

Het begon met de bridge waar ik zing: “From the North to the South and the East unto the West”. Van daaruit zijn het refrein en de coupletten geschreven. Toen ik de tekst met akkoorden op papier had gezet voelde het wat gek. Zoiets van: “net een ‘echt’ lied zo met muziek…”

De Bijbeltekst die het lied heeft geïnspireerd wil ik hier nog is noemen:

Daarop zeide Hij tot mij: Profeteer tot de geest, profeteer, mensenkind, en zeg tot de geest: zo zegt de Here Here: kom van de vier windstreken, o geest, en blaas in deze gedoden, zodat zij herleven.

Ezechiël 37 vers 9

Later kwam daar nog de volgende tekst bij:

Zie, ga ik naar het oosten, Hij is er niet;
en naar het westen, ik bespeur Hem niet;
werkt Hij in het noorden, ik aanschouw Hem niet;
keert Hij Zich naar het zuiden, ik zie Hem niet.

Job 23 vers 8-9

Het lied is geschreven vanuit een verlangen naar opwekking in Nederland en rond de wereld. Dat in elke uithoek van ons land mensen (opnieuw) Jezus als Heer zullen mogen erkennen. Het klinkt misschien vreemd in de oren: ‘For now is time’ maar vanuit de Bijbel leren we dat in de laatste dagen, naast dat er veel duisternis zal zijn, ‘de kennis van de heerlijkheid van de Here’ de hele aarde zal vullen. Zoals wordt gezegd: “Jezus komt terug voor een stralende bruid”.

Als dit voor sommigen een tijd is waarin God niet wordt ervaren. Dan hoop ik dat het lied juist hen zal bemoedigen! Dat zij door Zijn Geest aangeraakt mogen worden.

Misschien door een stille zachte bries die tijdens dit lied over hen waait…

Aankondiging op Groot Nieuws Radio (Backstage) 21-04-2021

Luister hier de aankondiging van Wind of Revival door Hans van Vuuren terug.

Auteur: Manuel

Geef een antwoord